Η υγεία του ανθρώπου εξαρτάται απο το πόσο υγιής είναι η σπονδυλική του στήλη.

Ανατολίτικη παροιμία

Φίλτρο Για Ντους

Είναι γνωστό σε όλους ότι στο νερό της βρύσης, για λόγους απολύμανσης, προσθέτουν χλώριο. Αυτή η επιθετική χημική ουσία καθιστά το νερό μη ασφαλή. Αυτό το νερό, καλό είναι να αποφεύγουμε να το πίνουμε αλλά και να το χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα. Επίσης η χρήση του ίδιου νερού την ώρα τουμπάνιου δεν κάνει καλό στην υγεία.

 

Πιθανόν, οι περισσότεροι θα έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη οσμή του χλωρίου στον χώρο του μπάνιου, κατά την διάρκεια του μπάνιου ή και μετά. Κάποια ποσότητα του χλωρίου εξατμίζεται και αναγκαστικά κείνη την ώρα εισπνέουμε αυτόν τον αέρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να προστατευτούν από το χλώριο τοποθετώντας συστήματα φιλτραρίσματος νερού συνήθως στην κουζίνα.Το ξέρατε ότι την ώρα που κάνετε μπάνιο ο οργανισμός απορροφά χλώριο από το δέρμα? Επίσης οι δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις μέσω τον πνευμόνων εισέρχονται στο αίμα και έπειτα εξαπλώνονται σε όλο τον οργανισμό προκαλώντας μεγάλο κακό.

Όταν το νερό που περιέχει χλώριο έρχεται σε επαφή με το δέρμα, προκαλεί διάφορους ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις. Η τακτική επίθεση του οργανικού χλωρίου στο δέρμα, οδηγεί, όχι μόνο σε ξηρότητα, πρόωρη γήρανση του δέρματος αλλά και στο λυπητερό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει χρόνιες αλλεργίες, ασθένειες του δέρματος κ.α..

Επίσης οι δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι και εισπνέονται από όλα τα μέλη της οικογένειάς. Μέσω τον πνευμόνων εισέρχονται στο αίμα και έπειτα εξαπλώνονται σε όλο τον οργανισμό προκαλώντας μεγάλο κακό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περιβαντολόγοι και γιατροί συστήνουν το παράθυρο να παραμένει ανοιχτό την ώρα του μπάνιου ή να μειώνεται ο χρόνος παραμονής μέσα στο χώρο του μπάνιου. Η χρήση ζεστού ντους για πολύ ώρα είναι άκρως επικίνδυνο.

Οι σταγόνες νερού που βγαίνουν από το ντους έχουν πολύ λεπτή δομή. Το εμβαδόν της επιφάνειας του νερού σε αυτή την περίπτωση είναι χίλιες φορές μεγαλύτερο από ότι αν το νερό με τον ίδιο όγκο έρεε από την βρύση. Έτσι, η ποσότητα και η συγκέντρωση αερίου του χλωρίου, η οποία εξατμίζεται από αυτή την επιφάνεια, αυξάνεται απότομα. Όταν, κατά την διάρκεια που κάνουμε μπάνιο εισπνέομαι αυτόν τον αέρα, ο οργανισμός δέχεται περίπου 100 φορές περισσότερο χλώριο από ότι όταν πίνουμε το ίδιο νερό.

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Μακεδονίας 51 Θεσσαλονίκη, Μπότσαρη, 54644 Τηλ: 2310 548670
Υπηρεσίες Υγείας