Ανοσοποιητικό σύστημα

Πώς να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα;

Για κάθε άνθρωπο είναι σημαντικό να έχει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Και όχι μόνα για να μην αρρωσταίνει από γρίπη και κρυολόγημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει πολύ σημαντικές λειτουργίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ζωή μας.

Οι κύριες λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος είναι:
– η αντίσταση ενάντια στα βακτήρια και ιούς (μόλυνση)
– η αναζήτηση και καταστροφή καρκινικών κυττάρων
– την εξουδετέρωση και την αποβολή των τοξινών
– να εξασφαλιστεί η καθαρότητα των αιμοφόρων αγγείων
– η πρόληψη της ανάπτυξης των χρόνιων ασθενειών

 

Για τη σωστή φροντίδα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος στον οργανισμό μας.

Από πού προέρχεται το ανοσοποιητικό σύστημα;

Η βάση του είναι τα ανοσολογικά κύτταρα. Η γέννηση ανοσολογικών κυττάρων γίνεται στον μυελό των οστών, το 80% του μυελού των οστών βρίσκεται στους σπονδύλους. Μετά τη γέννησή τους, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ωριμάζουν στον θύμο (ένας αδένας του εγκεφάλου) και στους λεμφαδένες. Εάν είναι απαραίτητο τα κύτταρα αυτά εγκαταλείπουν τους λεμφαδένες και κυκλοφορούν στο αίμα και την λέμφο (λεμφικό σύστημα). Η δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εξασφάλισης του μυελού των οστών.

 

Που ξοδεύει ο οργανισμός το ανοσοποιητικό σύστημα;

Υπό κανονικές συνθήκες, το προσδόκιμο ζωής των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος δεν υπερβαίνει τις 7-8 ημέρες, και το περισσότερο μέρος του καταναλώνεται από το πεπτικό σύστημα (70% των λεμφαδένων), εξουδετερώνοντας τις περίσσειες προσμίξεις που εισέρχονται με τα τρόφιμα. Σε περίπτωση ύπαρξης χρόνιας φλεγμονής, διαταραχών της πέψης των τροφίμων, λοιμώξεων, κ.α., γίνεται πιο γρήγορη σπατάλη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

 Τι επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα;

1. Η κούραση και το στρες είναι οι κύριοι παράγοντες, που εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράει σε ερεθίσματα. Για αυτόν τον λόγο οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας είναι πιο επιρρεπείς σε μολυσματικές ασθένειες και οι χρόνιες παθήσεις σε αυτούς αναπτύσσονται πιο γρήγορα.
2. Η χρήση φαρμάκων διαταράσσει τις φυσικές διαδικασίες του οργανισμού, γεγονός το οποίο επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
3. Η κακή κυκλοφορία του αίματος και η κακή ροή της λέμφου στον ιστό λόγω παρατεταμένης φλεγμονής, τραυματισμών ή καθιστικού τρόπου ζωής, δυσκολεύει και μειώνει την επίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στην περιοχή που έχει εκδηλωθεί το πρόβλημα. Αυτή είναι μία από τις αιτίες, μιας ‘’ανίατης’’ χρόνιας πάθησης.
Πως συνήθως προσπαθούν να αυξήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα;
Λήψη βιταμινών, υγιής τρόπος ζωής και η λήψη σκευασμάτων για το ανοσοποιητικό σύστημα έχουν νόημα όταν ο οργανισμός είναι υγιής. Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να διατηρεί και να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Με την ύπαρξη χρόνιων παθήσεων και την εξάντληση του ανοσοποιητικού συστήματος τέτοιες ενέργειες δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και την ανάπτυξη της πάθησης. The complete set of tech specs for the device is rather extensive, and we’ll leave it for you to rip it apart on paper, the g watch looks quite impressive, but it’s the cnet mobile phone tracker real world performance that matters the most