Διαθερμία ‘Καυτηριασμός’ – μέθοδος της ρεφλεξοθεραπείας, η οποία βασίζεται στον ερεθισμό του δέρματος με την βοήθεια της θερμότητας. Άνθρωποι, που κάνουν πρακτική αυτής της μεθόδου, υποστηρίζουν ότι είναι πιο αποτελεσματική από ότι η φαρμακευτική αγωγή και ο βελονισμός.

Οι κάτοικοι των χωρών της Ανατολής, χρησιμοποιούν ευρέως αυτή την μέθοδο, χρησιμοποιώντας για την καύση μία ειδική μίξη βοτάνων την ”μόξα”. Κατά κανόνα το ειδικό μείγμα βοτάνων αποτελείται από την αρτεμησιά και άλλα βότανα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να σιγοκαίνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

moxibustion-13-003

 

 

 

 

 

 

Η ”μοξοθεραπεία” είναι η παραδοσιακή μέθοδος καυτηριασμού, η οποία στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί (για λόγους ευκολίας) με τον σύγχρονο καυτηριασμό την θερμοθεραπεία-διαθερμία.

Ο καυτηριασμός  έχει ως αποτέλεσμα την αντισπασμωδική δράση, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, βοηθά στην εξάλειψη χρόνιων ασθενειών όπως η αϋπνία, η αρθρίτιδα, ρευματισμοί, παθήσεις του γαστρεντερικού-ουροποιητικού και αναπνευστικού συστήματος.

Η διαθερμία βοηθά στην εξάλειψη του πόνου, έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία, ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Η διαδικασία του καυτηριασμού έχει θετική επίδραση στο ενδοκρινικό σύστημα του οργανισμού, ομαλοποιώντας την παραγωγή ορμονών, η οποία είναι σημαντική για τις γυναίκες με γυναικολογικά προβλήματα.

Ο καυτηριασμός επιδρά θετικά στους ιστούς, αυξάνοντας την ικανότητά τους στην απορρόφηση της τροφής και της αποτοξίνωσης του οργανισμού. Επίσης, συμβάλλει στην βελτίωση του μεταβολισμού και ως εκ τούτου, την ανανέωση των ιστών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου με τον καυτηριασμού τα γκρίζα μαλλιά επανέρχονται στο φυσικό τους χρώμα. Επιδρά επίσης θετικά και στην ομαλοποίηση της  αρτηριακής πίεσης.

Η μέθοδος του καυτηριαμού επιτυγχάνεται με τα περισσότερα προϊόντα της MegaRays, που αποσκοπούν την βελτίωση λειτουργίας όλων των οργάνων.

222

Ο εσωτερικός μηχανισμός του θερμικού μασέρ, είναι κατασκευασμένο από τον ημιπολύτιμο λίθο τον νεφρίτη, με ειδικό πρόγραμμα καυτηριάζει τα βιολογικά ενεργά σημεία τα οποία βρίσκονται κατά το μήκος της σπονδυλικής στήλης.  Η θερμοκρασία που επιλέγουμε είναι υψηλή, για καλύτερα αποτελέσματα. Κατά την συνεδρία κάποια σημεία αντιδρούν στην διέγερση, υποδεικνύοντας την ανισορροπία στα αντίστοιχα μέρη του σώματοςΣτο τέλος της συνεδρίας του καυτηριασμού στο δέρμα μπορεί να εμφανιστούν κόκκινα σημάδια (που σημαίνει την βελτίωση της ροής του αίματος στο σημείο επαφής), τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζονται.