Μυοδιέγερση – είναι εφαρμογή ρεύματος χαμηλών συχνοτήτων
Αυτή η δημοφιλής ιατρική μέθοδος εφαρμόζετε για την αποκατάσταση καταστραμμένων νεύρων, μυών και εσωτερικών οργάνων με την βοήθεια ηλεκτρικών παλμών. Η παλμική ηλεκτρική ενέργεια αναγκάζει τους μύες να διεγείρονται, και ταυτόχρονα να επιδρά θετικά και στα τοιχώματα των αγγείων, γεγονός το οποίο οδηγεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Ενεργοποιείτε ο μεταβολισμός των κυττάρων. Επιτυγχάνετε ενίσχυση των μυών, αύξηση ενέργειας και μειώνεται η ποσότητα λίπους στον οργανισμό.

 

Η ηλεκτροθεραπεία ως φυσιοθεραπευτική μέθοδος χρησιμοποιείται πάνω από 20 χρόνια. Αρχικά την εφάρμοζαν ως γυμναστική σε ασθενείς μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Η μυοδιέγερση βοηθά την αποκατάσταση μετά από τραυματισμό, χειρουργείο, ενώ στους αθλητές – να διατηρούν την φόρμα τους και να αποκατασταθούν μετά από τραυματισμούς. Με την βοήθεια της μυοδιέγερσης δυναμώνουν οι χαλαρή μύες, και αυτό οφείλετε επειδή η ένταση των συσπάσεων των μυών (μιας συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας) είναι μεγαλύτερη από ότι αν κάναμε απλά γυμναστική. Επίσης, δεν ταλαιπωρείται τον εαυτό σας με προπονήσεις στο γυμναστήριο, ενώ οι μύες σας γυμνάζονται υπό την επίδραση των παλμικών δονήσεων που προέρχονται από την συσκευή. Μειώνετε ο όγκος σε προβληματικές περιοχές, και χάνετε βάρος.

Μεγάλο πλεονέκτημα της μυοδιέγερσης είναι ότι επιτρέπει την πρόσβαση στους μύες που βρίσκονται βαθιά και σε κανονικές συνθήκες θα ήταν δύσκολη η εκγύμνασή τους (π.χ. εσωτερικοί μύες του μηρού). Η μυοδιέγερση στην σπονδυλική στήλη έχει θεραπευτική επίδραση στην δισκοπάθεια και σκολίωση, ενεργοποιείτε η λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Επίσης η χρήση της βοηθά στις γυναίκες να αποκαταστήσουν την χαλαρή κοιλιακή περιοχή μετά από γέννα.

 

Η μυοδιέγερση είναι αποτελεσματική στην κυτταρίτιδα, γι’αυτό χρησιμοποιείτε ευρέως στα κέντρα αισθητικής. Η σύγχρονη κοσμετολογία χρησιμοποιεί την μυοδιέγερση για την διόρθωση της σιλουέτας χάρη στην ενίσχυση και αύξηση μυϊκής μάζας.
Ένα σταθερό αποτέλεσμα επιτυγχάνετε αργά, και αυτό οφείλετε στις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού, την κατάσταση των μυών και τα περιττό βάρος. Η γυμναστική θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική αν συμπληρωθεί με συνεδρίες μυοδιέγερσης.