Σήμερα θα μιλήσουμε για τις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό η διαταραχή στο ωράριο του ύπνου.
Οι ποιο βαθιές διεργασίες στον οργανισμό μας ξεκουράζονται τις πρώτες ώρες της νύχτας – ενώ οι πιο επιφανειακές τις μετέπειτα ώρες. Το μυαλό ξεκουράζεται αποτελεσματικά από τις 21.00 μέχρι τις 23.00. Για αυτό αν δεν έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 22.00 αυτό θα έχει επιπτώσεις στις λειτουργίες του εγκεφάλου.
Αν αγνοήσουμε την πληροφορία αυτή και εξακολουθούμε να πηγαίνουμε για ύπνο μετά τις 23.00 τότε, οι διανοητικές ικανότητες του ανθρώπου σταδιακά θα μειώνονται. Η μείωση της δύναμης του μυαλού και της νοημοσύνης δεν δίνει άμεσα τα σημάδια της.
Για αυτό οι περισσότεροι δεν μπορούν να παρατηρήσουν στον εαυτό τους αυτά τα προβλήματα, ωστόσο η ύπαρξη τους μπορεί να εντοπιστεί. Αρχικά, μειώνεται η συγκέντρωση της προσοχής ή το αντίθετο, υπερβολική ένταση του μυαλού. Η μείωση δύναμης του νου έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των κακών συνηθειών, την μείωση της αυτοπεποίθησης, αυξάνεται η ανάγκη για φαγητό και ύπνο καθώς παρατηρείτε αδικαιολόγητη νευρικότητα και κατάσταση πανικού.
Ο παρατεταμένος ύπνος αργά τη νύχτα συνήθως οδηγεί σε χρόνια ψυχική κόπωση και υπερβολική ψυχική ένταση, την οποία συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να την απομακρύνουν με το κάπνισμα ή την ανάγκη λήψης καφέ ☕️. Επίσης συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις να διαταράσσεται η λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση.
Μια παροιμία λέει ότι – το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης της κατάστασης υγείας του οργανισμού. Το χρώμα του προσώπου είναι χλωμό, κουρασμένη έκφραση του προσώπου, συχνοί πονοκέφαλοι – όλα αυτά είναι ενδείξεις κόπωσης του μυαλού με αιτία τον ύπνο αργά την νύχτα.
❤️ Βελτιώνοντας το ωράριο του ύπνου – αυτόματα βελτιώνετε την υγεία σας!