Τι Είναι Η Δισκοπάθεια; Πως Θεραπεύεται; Αυχενικό Σύνδρομο!

Τι είναι δισκοπάθεια;

Δισκοπάθεια – με λίγα λόγια είναι πάθηση του μεσοσπονδύλιου δίσκου, ο οποίος για κάποιους λόγους έχασε τις ιδιότητές του.

δισκοπαθεια

Επιπτώσεις τις δισκοπάθειας.

Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι γίνονται πιο λεπτοί, οι τένοντες  χάνουν την ελαστικότητά τους, οι μύες δέχονται ανισσόροπη ένταση, στους σπονδύλους δημιουργούνται τα οστεόφυτα, οι σπόνδυλοι αρχίζουν να καταστρέφονται.

Σε τι οδηγεί αυτή η κατάσταση;

Η πίεση των νευρικών απολήξεων οδηγεί στην διαταραχή λειτουργίας και μείωση αίσθησης στα άκρα και στα εσωτερικά όργανα. Αν το τοίχωμα του μεσοσπονδύλιου δίσκου δεν αντέχει την επιβάρυνση αρχίζει να σχίζετε, με αποτέλεσμα δημιουργίας της δισκοκήλης. Επίσης επιδεινώνετε η κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, η δισκοπάθεια μπορεί να προκαλέσει την υψηλή αρτηριακή πίεση και τους πονοκεφάλους.

Αιτίες:

Διαταραχή τροφοδοσίας του μεσοσπονδύλιου δίσκου με θρεπτικά συστατικά λόγω κακής ροής του αίματος. Το αίμα δύσκολα φτάνει στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, όταν οι μύες για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ένταση (μυϊκή σπασμοί) και πιέζουν τα αιμοφόρα αγγεία τα οποία μεταφέρουν το αίμα στους δίσκους. Όπως είναι γνωστό, οι μυϊκή σπασμοί δημιουργούν συνεχόμενη και χρόνια πίεση των σπονδύλων στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αυτό εμποδίζει την αποκατάσταση των δίσκων την ώρα του ύπνου με αποτέλεσμα να αυξάνετε η διαδικασία καταστροφής του.

Παράδειγμα Δισκοπάθειας στην Αυχενική Μοίρα

Η πιο διαδεδομένη πάθηση της αυχενική μοίρας είναι το Αυχενικό σύνδρομο. Το αυχενικό είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιούν συνήθως για να περιγράψουν την ύπαρξη κάποιου προβλήματος που εκδηλώθηκε στην αυχενική μοίρα.

Τα πιο διαδεδομένα συμπτώματα του αυχενικού είναι πονοκέφαλος, ημικρανίες, ίλιγγος, αϋπνίες, νευρικότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνος στον αυχένα-ώμους-χέρια, μουδιάσματα στα δάκτυλα, βουητό στα αυτιά, προβλήματα με τα μάτια – την μνήμη – με τον θυρεοειδή αδένα κ.α..

Μελετήστε τον παρακάτω πίνακα:

%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%85%cf%87%ce%b5%ce%bd%ce%b1

Όλα αυτά είναι συμπτώματα και όχι αιτίες. Και, στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία κρύβετε στην δισκοπάθεια, η οποία παρουσιάστηκε λόγω διαταραγμένης ροής του αίματος από τους μύες που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίοι με την σειρά τους λόγω έντασης δεν επιτρέπουν την σωστή τροφοδοσία του δίσκου με αίμα το οποίο έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την θρέψη του.

Τι δημιουργεί την μυϊκή ένταση;

Η συνεχόμενη χρόνια επιβάρυνση σε μία συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, τα κρυώματα και ο πόνος οδηγούν στους μυϊκούς σπασμούς. Σε καθιστική στάση, αυξάνετε η επιβάρυνση στους μύες του αυχένα και πλάτης, όπου μετά δημιουργούνται οι σπασμοί. Κατά την φυσική άσκηση οι σπασμοί δημιουργούνται στις περιοχές τις σπονδυλικής στήλης όπου οι μύες περισσότερο δουλεύουν. Η πολύωρη διατήρηση του σώματος με μια συγκεκριμένη στάση, οι σπασμοί δημιουργούνται στις περιοχές τις σπονδυλικής στήλης με την μεγαλύτερη επιβάρυνση. Όταν εμφανίζετε πόνος στην σπονδυλική στήλη στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργείτε φαύλος κύκλος – ο πόνος οδηγεί στην εμφάνιση των σπασμών, ενώ οι μυϊκή σπασμοί προκαλούν των πόνο.

Τι κάνουν συνήθως;

  • μασάζ με τα χέρια (εντριβή)- βελτιώνει την κινητικότητα, απομακρύνει τους μυϊκούς σπασμούς, επιτυγχάνετε τέντωμα σπονδυλικής στήλης, αλλά λόγω περιορισμένων συνεδριών δίνει προσωρινό αποτέλεσμα. Το μασάζ με τα χέρια δεν δημιουργεί συνθήκες για την αποκατάσταση των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
  • παυσίπονη αλοιφή – απομακρύνει τον πόνο, ο άνθρωπος αρχίζει να κινείτε πιο εύκολα. Αλλά οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι δεν απελευθερώνονται, δεν λύνει το πρόβλημα της μυϊκής έντασης. Συμπέρασμα –αυτή η μέθοδος δεν βοηθά στην καταπολέμηση της δισκοπάθειας.
  • οι φυσικές ασκήσεις συμβάλουν στο τέντωμα της σπονδυλικής στήλης και την ενίσχυση των μυών, αλλά στους χαλαρούς συνδέσμους διατηρείται αστάθεια τις συγκεκριμένης περιοχής. Επίσης, οι φυσικές ασκήσεις αυξάνουν την πίεση στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, γεγονός που οδηγεί στην πιο γρήγορη καταστροφή τους.

 

Τι προτείνει η MEGA RAYS;

Για την επίλυση του προβλήματος μεσοσπονδύλιας κήλης η εταιρεία Mega Rays προσφέρει το

Κεραμικό Ορθοπεδικό Μαξιλάρι ΝΑΝΟΤουρμαλίνης,

Κεραμικό Γιλέκο ΝΑΝΟΤουρμαλίνης & Νεφρίτη,

 

 

 

 

 

 

Η αποκατάσταση του προβλήματος της σπονδυλικής στήλης επιτυγχάνετε, χάρη στο σύνολο μεθόδων που εφαρμόζονται (τέντωμα, μασάζ, διαθερμία, πίεση σημείων) για την επίλυση της αιτίας που δημιουργήθηκε η δισκοκήλη.

Διαθερμία της σπονδυλικής στήλης στον εξοπλισμό μασάζ βοηθά στην απομάκρυνση των μυϊκών σπασμών και την βελτίωση ροής του αίματος στους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Αυτό δημιουργεί κατάλληλη συνθήκη για την αποκατάσταση των δίσκων.

Καυτηριασμός σημείων εκδήλωσης προβλήματος διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχοειδών αγγείων στην περιοχή μεσοσπονδύλιων δίσκων, επίσης επιτυγχάνεται αποκατάσταση ελαστικότητας των συνδέσμων, γεγονός πολύ σημαντικό αν υπάρχει δισκοκήλη.

Μασάζ & Μηχανικό τέντωμα την ώρα του μασάζ απομακρύνει την πίεση στους  μεσοσπονδύλιους δίσκους και δημιουργεί συνθήκες για την αποκατάσταση του. Ως αποτέλεσμα του τεντώματος γίνετε ευθυγράμμιση σπονδυλικής στήλης, μειώνεται το φορτίο που δέχονται οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μυοδιέγερση επιτρέπει την ενίσχυση των μυών, οι οποίοι αρχίζουν τα αντέχουν καλύτερα την καθημερινή επιβάρυνση στην σπονδυλική στήλη, μειώνει τον μυϊκό πόνο, άμεσα απομακρύνει τους σπασμούς των μυών. Πλεονέκτημα της μυοδιέγερσης είναι η απουσία επιβάρυνσης που υπάρχει κατά την διάρκεια φυσικής προπόνησης (γεγονός το οποίο δεν είναι καλό κατά την έξαρση του προβλήματος), επειδή η προπόνηση των μυών γίνεται παθητικά.

Η συστηματική χρήση των προϊόντων Mega Rays βοηθά στην αποκατάσταση της κινητικότητας σπονδυλικής στήλης και να απαλλαχτεί από τον πόνο.