Ο Ρόλος Του Νερού Στα Παιδιά

Ποιος είναι ο ρόλος του νερού στην υγεία των παιδιών;

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τι θα γίνει αν δεν ποτίζουμε τα λουλούδια που έχουμε στο σπίτι; Στην αρχή θα χάσουν το έντονο χρώμα τους (δηλαδή, θα χαλάσει η διάθεσή τους), μετά θα αρχίζουν να μαραίνονται (δηλαδή, θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν) και μετά θα ξεραθούν (που σημαίνει θα πεθάνουν). Και αυτό συμβαίνει με ότι ζωντανό έχουμε στον πλανήτη μας – αν το εγκαταλείπει το νερό, το ζωντανό γίνετε νεκρό. Στον ανθρώπινο οργανισμό συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Τι θα γίνει, αν δεν προσφέρουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη ποσότητα νερού; θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα αφυδάτωσης, έλλειψη υγρών.

Όπως τα φυτά στην αρχή χάνουν το έντονο χρώμα τους, στον άνθρωπο αρχίζει να εμφανίζετε η κούραση, ανησυχία, κατάθλιψη, νευρικότητα χωρίς λόγο, μυϊκή αδυναμία – δηλαδή αν δεν υπάρχει νερό, οι μύες χάνουν την ελαστικότητα τους, αρχίζουν διάφοροι πόνοι παράδειγμα κράμπες την νύχτα.

Αν λοιπόν όλα αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν λόγο έλλειψης νερού, τότε για την βελτίωση της υγείας είναι αρκετό να δώσουμε στον οργανισμός νερό. Είναι τόσο απλό!

Όλα αρχίζουν από τα απλά. Έτσι και στον οργανισμό. Αν δεν δίνουμε στον οργανισμό νερό – αρχίζει η ανάπτυξη διάφορων ασθενειών. Πάρα πολλές ασθένειες έχουν ως βασική αιτία την έλλειψη νερού στον οργανισμό. Είναι μεγάλη διαδικασία ανάπτυξης μιας ασθένειας αλλά η έλλειψη νερού είναι εκείνη η αρχή που αναφέραμε παραπάνω από την οποία ξεκινάει η ανάπτυξη μιας ασθένειας.

Αν σε αυτό το αρχικό στάδιο αφυδάτωσης ο οργανισμός δεν λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα ποιοτικού νερού για την αναπλήρωση αυτής της έλλειψης, τότε μετέπειτα αρχίζουν να εμφανίζονται πιο σοβαρά συμπτώματα της αφυδάτωσης. Είναι τα σήματα κινδύνου που ο οργανισμός αρχίζει να στέλνει – αυτό μπορεί να είναι καούρες, πόνος στις αρθρώσεις, ημικρανία, πόνο στο στομάχι, πρωινή αδυναμία, τάση για εμετό, επειδή δεν υπάρχει νερό – δεν υπάρχει τρόπος για τον οργανισμό να αποβάλει τις συσσωρευμένες τοξίνες. Αιτία – εμφάνισης πολλών πόνων στον οργανισμό – είναι η έλλειψη νερού. Όταν πλέον θα αρχίσουν να εμφανίζονται πιο έντονοι πόνοι, μόνο το νερό δεν θα βοηθήσει, αλλά όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτοι πόνοι ο οργανισμός πολλές φορές ειδοποιεί για την έλλειψή του νερού. Δεν έχει σημασία τι πονάει – κεφάλι, πόδια, σπονδυλική στήλη – δώστε στον οργανισμό την απαραίτητη ποσότητα νερού και αυτό κατά κανόνα θα περάσει.

Το πιο απλό λοιπόν είναι να δώσουμε στα παιδιά μας καθαρό, ποιοτικό νερό. Αλκαλικό νερό!