Γιατί πονάει το κεφάλι;

Ο εγκέφαλος και όλα τα όργανα που βρίσκονται στο κεφάλι, για να λειτουργούν σωστά, πρέπει να δέχονται το 25% του αίματος που έχουμε στο σώμα μας. Για σκεφτείτε λίγο, μιλάμε για το 1/4 όλου του αίματος μας, αρκετή ποσότητα, και για αυτό είναι σημαντικό το κεφάλι και η σωστή του λειτουργία.

Ας υποθέσουμε, ότι εμφανίστηκε ένα πρόβλημα σε μια αρτηρία που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με αίμα. Το φυσιολογικό είναι να λειτουργούν και οι τέσσερις σωστά. Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Αν μία από τις τέσσερις αρτηρίες αρχίζει να δουλεύει λιγότερο από το 100%, παράδειγμα μπορεί να βούλωσε ή να πιέστηκε από τους αυχενικούς σπονδύλους, τότε αρχίζει ο εγκέφαλος να λαμβάνει λιγότερη ποσότητα αίματος. Αυτό οδηγεί στην αύξηση της οξύτητας στον εγκέφαλο (μειώνεται το pH). Το ξέρετε ότι πρέπει να διατηρούμε στον οργανισμό την αλκαλική ισορροπία: να τρώμε πολλά φρούτα, λαχανικά και να πίνουμε αλκαλικό νερό. Στον εγκέφαλο αυξάνεται η οξύτητα μόλις μειώνεται η ροή του αίματος. Όταν μειώνεται ο δείκτης pH, διαταράσσετε ο μεταβολισμός, συσσωρεύονται οι τοξίνες οι οποίες καταναλώνουν τα υγρά που πρέπει να πάνε στα υγιή κύτταρα. Από τις πολλές τοξίνες αρχίζουν οι ημικρανίες, οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες, μειώνεται το ενεργειακό ισοζύγιο και ο άνθρωπος αρχίζει εύκολα να κουράζετε. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που απαλλάχθηκαν από τα παραπάνω συμπτώματα χωρίς να παίρνουν χάπια.

Οι τοξίνες και η διαταραγμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο – είναι κάτι πολύ κακό. Παρόλα αυτά ο οργανισμός προσπαθεί μόνος του να βγει από αυτή την κατάσταση. Οι αρτηρίες που φέρνουν το καθαρό αίμα στον εγκέφαλο και οι φλέβες που απομακρύνουν το ακάθαρτο αίμα, αρχίζουν αυτόνομα να διαχειρίζονται την κατάσταση. Κάποιες διαστέλλονται και κάποιες αποκτούν σπασμούς – και μετά το αντίθετο. Αυτό με τα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αγγειονευροπάθεια, σπασμούς των αγγείων και ημικρανία.

Όταν πηγαίνετε στον γιατρό με χρόνιους πονοκεφάλους, αυτός συνήθως θα σας δώσει κάποιο χάπι το οποίο είναι ειδικό για να θρέψει τα πεινασμένα κύτταρα του εγκεφάλου. Αυτό μου θυμίζει μια βρύση που είναι κλειστή (στην περίπτωσή μας οι βουλωμένες ή πιεσμένες αρτηρίες) και εσείς προσπαθείτε να ταΐσετε αυτά τα κύτταρα μέσω του αίματος – νομίζω ότι αυτό είναι παράλογο! Μια τέτοια μέθοδος είναι αναποτελεσματική, και ο λόγος είναι ότι πρώτα πρέπει να ανοίξετε την βρύση και μετά να περιμένετε το χάπι κάπως να επιδράσει, σωστά;

Για να είναι ο εγκέφαλος καλά, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο απαραίτητα και πολύ σημαντικά πράγματα: καλή ροή του αίματος και εμπλουτισμός του αίματος με οξυγόνο. Είναι σαν το φαινόμενο του ανοιχτού παραθύρου κατά την διάρκεια του ύπνου, όταν εισπνέουμε καθαρό οξυγόνο τότε ο οργανισμός αισθάνεται ωραία και ξεκουράζεται καλύτερα.

Η πρώτη λύση είναι: το μασάζ στην αυχενική μοίρα, με τον εξοπλισμό της MEGA RAYS, επιτρέπει το τέντωμα των σπονδύλων και την χαλάρωση των αυχενικών μυών, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Το ειδικό και προσαρμοσμένο πρόγραμμα του εξοπλισμού βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στον αυχένα και στα όργανα που βρίσκονται στο κεφάλι. Είναι πολύ καλός βοηθός στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δεύτερη εναλλακτική λύση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον θερμαινόμενο προβολέα από νεφρίτη για τον καυτηριασμό τον αυχενικών μυών και καρωτίδων. Γεγονός πολύ σημαντικό για υγεία του εγκεφάλου.

Τρίτη λύση: το κεραμικό μαξιλάρι της MEGA RAYS, βοηθά να αποκατασταθεί η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι κατασκευασμένο από την κεραμική τουρμαλίνης η οποία εμπλουτίζει το αίμα με οξυγόνο και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Το μαξιλάρι ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να έχουν έναν υγιή και ήρεμο ύπνο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα ξεχάσετε τα χάπια που παίρνατε για την αϋπνία, την έντονη ημικρανία και ο συχνός πονοκέφαλος θα είναι πλέον παρελθόν για εσάς.