Διαθερμία ή Καυτηριασμός;

Οι κάτοικοι των χωρών της Ανατολής, χρησιμοποιούν ευρέως αυτή την μέθοδο, χρησιμοποιώντας για την καύση μία ειδική μίξη βοτάνων την ”μόξα”. Κατά κανόνα το ειδικό μείγμα βοτάνων αποτελείται από την αρτεμησιά και άλλα βότανα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να σιγοκαίνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ”μοξοθεραπεία” είναι η παραδοσιακή μέθοδος καυτηριασμού, η οποία στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί (για λόγους ευκολίας) με τον σύγχρονο καυτηριασμό την θερμοθεραπεία – διαθερμία (δεν έχει καμία όμως σχέση με τον παραραδοσιακό καυτηριασμό).

Ο καυτηριασμός  έχει ως αποτέλεσμα την αντισπασμωδική δράση, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, βοηθά στην εξάλειψη χρόνιων ασθενειών όπως η αϋπνία, η αρθρίτιδα, ρευματισμοί, παθήσεις του γαστρεντερικού-ουροποιητικού και αναπνευστικού συστήματος.

‘’Ο ερεθισμός είναι από έξω – το αποτέλεσμα είναι μέσα’’

Λοιπόν, πρέπει να προετοιμαστούμε στο γεγονός, ότι η μέθοδος του καυτηριασμού – σημαίνει στρες και πόνος, κατά την οποία εκκρίνονται πολλά βιολογικά ενεργά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου την πρωτεΐνη θερμικού σοκ. Αυτά τα στοιχεία σημαδεύουν τα καρκινικά κύτταρα. Ο καυτηριασμός θα είναι ωφέλιμος σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο καρκίνος (από το καλό κυκλοφορικό και δυνατό ανοσοποιητικό κανείς δεν έπαθε κάτι). Επίσης, αυτό είναι ωφέλιμο και για τους υγιής ανθρώπους, προληπτικά.

Την μέθοδο του καυτηριασμού μπορούμε να την εφαρμόσουμε στα γόνατα, στα πέλματα – παντού, εκτός από το κεφάλι, στην καρδιά και τα ανδρικά γενετικά όργανα.

Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική σε γυναικολογικές παθήσεις: ινομυώματα, κύστες, φλεγμονές. Στο 90% των περιπτώσεων θεραπεύεται ο προστάτης και η υπερπλασία του προστάτη. Η εφαρμογή του καυτηριασμού στο κάτω μέρος της λεκάνης επιτυγχάνεται αν καθίσουμε πάνω στον εξοπλισμό, όπως μία κλώσα κάθεται πάνω στα αυγά. Παρόμοια μέθοδο εφαρμόζει και ο ουρολόγος – διαθερμία του προστάτη. φλεγμονώδης διαδικασίες στις γυναίκες θεραπεύονται μέσα σε 2 – 3 εβδομάδες.

Ο καυτηριασμός βοηθά στην επίλυση αρκετά δύσκολων περιπτώσεων: αρτηριοσκλήρυνση, αρρυθμίες, βουητό  στο κεφάλι και τα αυτιά, επιπτώσεις εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πως εφαρμόζουμε την μέθοδο του καυτηριασμού σωστά:

  • Ξεκινήστε με μεγάλες θερμοκρασίες 65 – 70 C.

  • Εφαρμόστε πολλές μικρές συνεδρίες κατά την διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να συμπληρώσετε αθροιστικά περίπου 2 ώρες καυτηριασμού.

  • Εντελώς ακίνδυνο είναι η εφαρμογή της μεθόδου του καυτηριασμού κάτω στα πέλματα.

Λοιπόν, ο καυτηριασμός θεραπεύει οποιαδήποτε μορφή φλεγμονής στο όργανο, συμπεριλαμβανομένου απορρόφηση συμφύσεων και ουλών. Μόνο χάρη στον καυτηριασμό ο άνδρας γίνεται υγιής, απαλλάσσεται από υπερπλασία του προστάτη ή χρόνιο προστάτη. ο καυτηριασμός θεραπεύει την γυναίκα από συμφύσεις, κύστες, ινομύωμα.

Σε καμία περίπτωση, μην μπερδεύεται τον καυτηριασμό με την κλασική διαθερμία, την οποία πρέπει να αποφεύγουν οι άνθρωποι που έχουν καρδιοπάθεια. Παράδειγμα, ο καρδιοπαθής έκανε την βόλτα του έξω στον ήλιο στους 35 βαθμούς –  ανέβηκε η πίεση του, άρχισε να αισθάνεται άσχημα. Αυτό δεν ήταν καυτηριασμός αλλά υπερθέρμανση. Άλλη περίπτωση, ο υπερτασικός έκανε ζεστό ντους για 20 λεπτά – και από την υπερθέρμανση ανέβηκε η πίεση του. Οι άνθρωποι με προβλήματα στην καρδία πρέπει να αποφεύγουν την υπερθέρμανση.