7 Τρόποι Αποτοξίνωσης Του Οργανισμού

Ένας υγιής οργανισμός μοιάζει με ένα ρολόι, δουλεύει ασταμάτητα, χωρίς διακοπές και χωρίς κανένα παράπονο. Τα πάντα μέσα του δουλεύουν με απόλυτη ακρίβεια και συγκεκριμένους κανόνες. Και όπως κάθε ρολόι μερικές φορές χρειάζεται καθαρισμό.

Παρακάτω θα εξηγήσω τι σημαίνει τοξίνωση του οργανισμού και με ποιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τα απόβλητα και τις τοξίνες.

Όλοι μας βρισκόμαστε υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων και μεγάλου βαθμού στρες. Σε πολλούς ανθρώπους είναι διαταραγμένο το ωράριο λήψης τροφής, του ύπνου, και της ενέργειας. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν προσέχουν την διατροφή τους, ακόμα κι αν προσέχουν την διατροφή τους, κάνεις δεν εγγυάται για την άριστη ποιότητα των τροφών και την ύπαρξη συντηρητικών στα τρόφιμα. Όλα αυτά οδηγούν στην συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, όπου περισσότερο επιβλαβείς είναι η οξύτητα που δημιουργείται στον οργανισμό από τις αντίστοιχες τροφές.

Για να είναι πάντα οργανισμός υγιής είναι απαραίτητο να διατηρούμε την όξινο – αλκαλική ισορροπία του

Πριν περάσουμε στον τρόπο αποκατάστασης τις όξινο – αλκαλικής ισορροπίας, η οποία μαζί με την ισορροπία των υγρών και ιχνοστοιχείων ελέγχει όλες τις ζωτικές διαδικασίες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό εξαρτάται από τις διατροφικές μας συνήθειες. Κατά τη διαδικασία της πέψης και της αφομοίωσης της τροφής από τον οργανισμό στο αίμα εισέρχονται τοξικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να αποβληθούν από τον οργανισμό.

Υπάρχουν τρόποι να μειωθεί η ποσότητα αυτόν τον τοξινών, και παρακάτω θα δούμε τους πιο βασικούς τρόπους!

1.Καθαρισμός του στομάχου κάθε πρωί.

Ακούγεται δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό, αρκεί να πιείτε ένα ποτήρι ζεστού νερού με προσθήκη χυμού λεμονιού ή δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο. Αυτή η διαδικασία θα προετοιμάσει το στομάχι για τη νέα μέρα και δεν θα επιτρέψει την αποθήκευση των τοξινών της προηγούμενης ημέρας.

Περισσότερα χορταρικά, φρούτα και λαχανικά τα οποία περιέχουν πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία. Η φυτική διατροφή είναι η βασική για την εφαρμογή της μεθόδου αποτοξίνωσης. Οι τροφές οι οποίες πρέπει να κυριαρχούν στο μενού σας είναι οι πιπεριές, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, το λάχανο, τα παντζάρια και τα αγγούρια

2.Αμύγδαλο

Αν υπάρχει δυνατότητα να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα με φυτικό γάλα ,τότε το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου. Και αυτό επειδή το αμύγδαλο περιέχει πάρα πολύ ασβέστιο και μαγγάνιο, αυτά τα ιχνοστοιχεία είναι τα κυριότερα με αλκαλοποιητικη δράση. Καταναλώστε τα αμύγδαλα ανάμεσα στα γεύματα.

3.Βόλτα στη φύση

Οι βόλτες στη φύση, μας είναι απαραίτητες όσο τίποτα άλλο. Πολύ καλό θα ήταν να συνδυάζονται και με σωματικές επιβαρύνσεις ή με ασκήσεις αναπνοής. Εκείνη την ώρα από τον οργανισμό αποβάλλονται όξινες ουσίες. Διαλέξτε μέρη μακριά από δρόμος που περνάνε αυτοκίνητα, διαφορετικά τα οφέλη από αυτή τη δραστηριότητα θα είναι πολύ λιγότερα.

4.Λιγότερο κρέας

Αν δεν μπορείτε ακόμα να βγάλετε από τη ζωή σας το κρέας, τουλάχιστον περιορίστε το αρκετά. Το κρέας χρειάζεται πολλή ενέργεια από τον οργανισμό και πολύ χρόνο (τουλάχιστον 5-6 ώρες) για χωνευθεί, ενώ οι τοξίνες που δημιουργούνται από την επεξεργασία του, είναι περισσότερες από όλες τις άλλες τροφές. Η καλύτερη λύση είναι να ενσωματώσετε στη ζωή σας την συνήθεια έστω και μία φορά την εβδομάδα να αποφορτίζετε το πεπτικό σας σύστημα, κάνοντας νηστεία (δηλαδή αποχή από το φαγητό). Αυτό βοηθάει το σώμα σας να  αποβάλει τις τοξίνες.

5.Περισσότερο νερό

Το επίπεδο νερού στον οργανισμό έχει άμεση σχέση με την όξινο – αλκαλική ισορροπία, και το ένα και το άλλο επηρεάζει την ποιότητα του αίματος που κυκλοφορεί μέσα στα αγγεία. Για να μειώσετε την συσσώρευση των τοξινών στον οργανισμό να πίνετε περισσότερο νερό.

6.Λιγότερη ζάχαρη

Δυστυχώς οι πειρασμοί του ζαχαροπλαστείου περιέχουν τα πιο ανεπιθύμητα συστατικά. Ζάχαρη, η οποία κατατάσσεται στις όξινες τροφές. Ακριβώς από αυτήν πολλές φορές δημιουργούνται οι καούρες. Επίσης είναι επικίνδυνη και η ζάχαρη που βρίσκεται στα αναψυκτικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η συγκέντρωση της ζάχαρης βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η όξινες συνθήκες είναι ένα κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών.

Με αυτό τον τρόπο η πρόληψη του καρκίνου ξεκινάει από αυτά που τρώτε. Η διαταραχή τις όξινο – αλκαλικής ισορροπίας επίσης οδηγεί στην απόκτηση περιττών κιλών και λίπους στα εσωτερικά όργανά και αυτό επειδή οι τοξίνες μπορούν να αποθηκεύονται και ως λίπος.

Το υψηλό επίπεδο οξύτητας στο αίμα είναι αρκετά επικίνδυνο από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά και κολλάνε μεταξύ τους δηλαδή το αίμα γίνετε πηχτό και αυτό οδηγεί στον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων και φλεβίτιδας. Καθώς μεγαλώνει το ρίσκο εμφάνισις εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Διατηρήστε τον οργανισμό σας καθαρό! Σας εύχομαι το καλύτερο να είστε υγιείς και να προσέχετε τον εαυτό σας.